PIELGRZYMKA SOLIDRNOŚCI DO KRZESZOWA

Blisko 300 związkowców z całego Zagłębia Miedziowego przybyło w niedzielę do Krzeszowa w ramach I Pielgrzymki „Solidarności”.
W krzeszowskim sanktuarium modlili się przedstawiciele zakładowych organizacji NSZZ „Solidarność”. Region reprezentowali związkowcy z: LPWiK,  ZGM, MPK, Rilety, KGHM Zanam, PKP Cargo, Winkelmann, Huty Miedzi Legnica,  ZG Rudna, ZG Lubin, Energetyki Lubin, ZGK Ścinawa, organizacji ze Złotoryi i Jawora  oraz z sekcji oświatowej.

Mszę koncelebrował duszpasterz miedziowej „Solidarności” ksiądz Marian Kopko. – Moim marzeniem jest, by pielgrzymki odbywały się corocznie a do Krzeszowa przybywali związkowcy z terenu całego Dolnego Śląska – mówił ksiądz Kopko.

Atrakcją festynu, który miał miejsce po mszy, była loteria fantowa, w trakcie której można było wygrać wyjazd na pielgrzymki do europejskich sanktuariów maryjnych.

W pielgrzymce uczestniczyli także przedstawiciele Solidarności z Winkelmanna. Poniżej zdjęcia z Krzeszowa.
Więcej zdjęć można zobaczyć TUTAJ

OK, rozumiem lub Więcej Informacji