sw

PUCHAR  REGIONU ZAGŁĘBIE MIEDZIOWE NSZZ SOLIDARNOŚĆ DLA DRUŻYNY ORGANIZACJI ZWIĄZKOWEJ SOLIDARNOŚĆ W VOSS AUTOMOTIVE POLSKA

W piłkarskich rozgrywkach o Puchar Regionu Zagłębie Miedziowe NSZZ "Solidarność" rozegranych na stadionie Konfeksu Legnica przy ulicy Grabskiego udział wzieło 9 reprezentacji związkowych .  Zespoły podzielone zostały na dwie grupy. W pierwszej grupie rywalizowały 4 zespoły: VOSS Auomotive Polska, PeBeKa, MPK Legnica oraz nasza drużyna Solidarność Winkelmann. Natomiast w grupie drugiej rywalizowało 5 zespołów: Volkswagen, Huta Miedzi Legnica, Zanam, Sandem oraz ZG Polkowice-Sieroszowice.

Po bardzo zaciętej rywalizacj grupowej, do półfinałów awansowały zespoły:  z grupy pierwszej VOSS Automotive Polska oraz PeBeKa. Natomiast z grupy drugiej najlepsze okazały się reprezentacje: ZG Polkowice-Sieroszowice oraz Volkswagena.

Do wielkiego finału awans wywalczyły reprezentacje VOSS Automotive oraz PeBeKa.

W meczu o trzecie miejsce drużyna ZG Polkowice-Sieroszowice wygrała  z Volkswagenem 1:0

W wielkim finale VOSS Automotive bez problemów pokonał PeBeKa 3:0

Najlepszym strzelcem turnieju został Sebastian Angros z Zanamu, a najlepszym bramkarzem Karol Sobolewski z VOSS.

Nasza drużyna Solidarność Winkelmann zakończyła rywalizację w grupie, która okazała się bardzo trudna. Stoczyła bardzo wyrównane pojedynki z późniejszymi finalistami turnieju VOSS Automotive oraz PeBeKa, przegrywając jednak oba mecze odpowiednio 1:3 oraz 1:2.  W ostatnim spotkaniu grupowym które nie miało już znaczenia dla układu tabeli przegraliśmy z MPK Legnica 0:3. Poziom piłkarski turnieju był bardzo wysoki. Na obu boiskach można było zobaczyć wielu znanych byłych lub obecnie grających piłkarzy z naszych regionalnych boisk. Pogoda dopisała. Również organizacja zawodów przez Zarząd Regionu Zagłębie Miedziowe NSZZ "Solidarność" była rewelacyjna. Wszystko przebiegło sprawnie i w miłej atmosferze. Catering zapewnił Grzegorz Wołyczko z Baru Swojskiego z Legnicy.

Galerie zdjęć z turnieju można zobaczyć na dole strony.

Dyplom dla naszej drużyny za udział w turnieju

DYPLOM

Galeria zdjęć 1